SOITA JA KYSY LISÄÄ: 010 574 9960 tai tee työtilaus verkossa >>>

K-Market Marjapaikka, Sonkajärvi

Kiinteistö Oy Hiekkalanhallin yrittäjä Harri Suutarinen on Iisalmen LVI-Säädön asiakas jo kolmannessa polvessa. Hänen ukkinsa 70-luvulla rakennuttamassa kiinteistössä on koko historiansa ajan toiminut K-ruokakauppa. Vanhempien jälkeen kauppiaan kenkiin on päässyt myös niin Harri kuin hänen siskonsa. Viime vuonna kyseinen K-Market Marjapaikka sai jälleen uuden kauppiaan, Suutarisen suvun ulkopuolelta jo järjestyksessään neljännen. Samalla päätettiin uudistaa kiinteistön ilmastointijärjestelmä, minkä yhteydessä Iisalmen LVI-Säätö toteutti mittavan automaatiosaneerauksen.

K-Marketin aiemmin käytössä ollut tekniikka ei ollut vielä varsinaisesti tullut tiensä päähän, mutta rakennuksen hyödyntämän automaation astetta haluttiin parantaa. Keskokin sitä paitsi seuraa mielellään yhä enemmän kauppojensa energiankulutusta.
– Edellisen järjestelmän päivityksestä oli muutenkin kulunut jo yli viisi vuotta, joten hetki oli senkin puolesta sopiva, sanoo Suutarinen.

Iisalmen LVI-Säätö modernisoi Suutarisen kiinteistöstä muun muassa lämmitysjärjestelmän, ilmastoinnin, ulkovalaistuksen, paloilmoittimien ja hälytysjärjestelmän automaation toiminnan. Uuteen automaatioon liitetyn Deos-pohjaisen pilvivalvomon kautta päästään helposti käsiksi niin kaupan kylmäkalusteisiin kuin lihaosaston grillin poistopuhaltimeen sekä kaikkeen talotekniikkaan.
– Järjestelmä lähettää automaattisesti hälytyksen minulle ja Iisalmen LVI-Säädölle, kun lukemissa ilmenee huomionarvoisia poikkeamia. Kylmäkalusteista hälytyksen saa myös kiinteistön K-kauppias.
– Kaikki on tosin toiminut heti alusta saakka sen verran hyvin, ettei yhdenkään hälytyksen ole vielä tarvinnut järjestelmästä lähteä, toteaa Suutarinen tyytyväisenä.

Automaatioprojektin toteuttajaksi Iisalmen LVI-Säätö oli Suutariselle varma valinta, koska se oli hänelle tuttu ja hyväksi todettu kumppani jo kymmenien vuosien ajalta.
– Ilviksen parhaina puolina pidän vahvaa asiantuntemusta, joustavuutta ja luotettavuutta. Työt ovat aina tulleet hoidetuksi juuri niin kuin olemme sopineet.
Töihin oli myös hyvin helppo ryhtyä, koska Iisalmen LVI-Säädössä kohde tunnettiin hyvin jo entuudestaan ja sen aiempikin tekniikka oli niin sanotusti omaa käsialaa.

Tällä hetkellä uuden rakennusautomaation kanssa on menossa vielä eräänlainen koeajovaihe sen oltua toiminnassa vasta muutaman kuukauden verran. Siitä huolimatta hyötyjä on ehditty havaita jo useampia.
– Moderni rakennusautomaatio on tuonut kustannustehokkuutta, enemmän hienosäätämisen mahdollisuuksia sekä etäkäyttöisyyttä. Voin esimerkiksi kotitoimistostani käsin seurata ja säätää vaikka kiinteistön valaistusta, ilmastointia tai lämmitystä.
– K-Marketissakin on koettu huomattavaa parannusta viihtyisyydessä ja erityisesti sisäilman laadussa, Suutarinen vielä täydentää.

Yhteystiedot

 

Iisalmen LVI-säätö Oy
Kyllikinkatu 4
74100 IISALMI

Vaihdepuhelin: 010 574 9960 (24h)
Myynti: 050 530 7650
Huoltotyötilaukset: 045 137 1619
Sähkötyötilaukset: 050 306 9565
Automaatioprojektit: 045 137 1619
info@ilvis.fi
Tietosuojaseloste

Seuraa meitä somessa:
   

 

Tee työtilaus tai jätä yhteydenottopyyntö!

Tehokkain tapa tilata meidät apuun, on tehdä työtilaus suoraan verkossa. Pääset tekemään sen klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa meille, jätä toki yhteydenottopyyntö.