SOITA JA KYSY LISÄÄ: 010 574 9960 tai tee työtilaus verkossa >>>
Lametal kiinteistö

”Ei ole lämpöä karannut harakoille sen takia, että on joku kohta rempallaan.”

Lametal, Lapinlahti

Lametal Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi Stark-tuotemerkillä työlaitteita pyöräkuormaajiin, kiinteistönhoitokoneisiin, traktoreihin ja kaivukoneisiin – erilaisista kiinteistöjen ja taajamien hoitoon tarkoitetuista lumityö- ja harjalaitteista maansiirtotyöhön sopiviin peräkärryihin ja kaivuukauhoihin. Töitä tehdään kahdessa suuressa hallissa sekä laajassa toimistorakennuksessa. Lametal Oy työllistää Lapinlahdella 35 henkilöä ja ostaa lähes kaikki teräskomponentit lähialueen alihankkijoilta.

 

“Nyt voi keskittyä omiin hommiin”

Kun Lassi Mehtonen astui yrityskaupan myötä Lametalin johtoon kaksi ja puoli vuotta sitten, oli yksi päivittäisistä haasteista kiinteistön ylläpito. Perusasioista huolehtiminen vei yllättävän paljon aikaa, ja uudella toimitusjohtajalla oli muutakin tekemistä kuin väännellä termostaatteja. Oli siis aika etsiä taho, joka hoitaisi laaja-alaisten teollisuuskiinteistöjen sekä toimistorakennuksen LVI-asiat kuntoon.

Ilviksen Oskari Martikainen muistelee, että yritykset löysivät toisensa, kun LVI-Säätö tilattiin Lapinlahdelle tekemään ensin “pieni kaukolämpöventtiilin korjaushomma. Siitä se yhteistyö sitten lähti. Lametalin kiinteistöihin tehtiin alkuun kokonaisvaltainen automaatiosaneeraus, jotta kaikki kiinteistöt saatiin toimimaan yhden järjestelmän alla Ilviksen omassa pilvi-pohjaisessa Pilvis-palvelussa.

 

Helppoutta ja huolettomuutta

Tälläkin hetkellä toimitusjohtaja Lassi Mehtonen voi halutessaan seurata ja säädellä mm. rakennusten lämpötilaa ja energiankulutusta, mutta ei ole pakko:

– Se on kyllä hirveen paljon helpottanut, kun joku huolehtii siitä että kiinteistön ilmanvaihto, lämmöt ja muut pysyy kondiksessa ja kaikki toimii.

Automatisoidussa järjestelmässä lämmitys, ilmanvaihto, valaistus sekä valvonta ja hälytykset toimivat huomaamattomasti, kuin itsestään. Jossain taustalla LVI-säädön ammattilaiset kuitenkin huolehtivat järjestelmän toiminnasta ja seuraavat mahdollisia hälytyksiä. Tarvittaessa he ottavat Mehtoseen yhteyttä tai käyvät pistämässä asian kuntoon omin nokkinensa.

– On saatu paljon tehokkuutta lisää ja energiankulutus on laskenut selvästi ja tuonut helppoutta ja huolettomuutta. Ei tarvi paljon kiinteistöstä huolehtia, Mehtonen tiivistää.

 

Ei olla vaihtamassa

Kun systeemi on kerran asennettu, sitä on helppo käyttää ja rakennukset pysyy hyvässä kunnossa. Mehtonen kehuu Ilvistä myös nopeasta toiminnasta:

– Hyvin on [ILVIS] reagoinut jos on vaikka suodattimia mennyt tukkoon. Siihen on heti puututtu ja melkein samantien käyty vaikka juuri ilmanvaihtolaitteen suodattimet putsaamassa taikka vaihtamassa, että ne on saatu taas pelaamaan. Ei ole lämpöä karannut harakoille sen takia, että on joku kohta rempallaan.

Lassi Mehtonen Lassi Mehtonen
toimitusjohtaja
LAMETAL Oy

 

Yhteystiedot

 

Iisalmen LVI-säätö Oy
Kyllikinkatu 4
74100 IISALMI

Vaihdepuhelin: 010 574 9960 (24h)
Myynti: 045 137 1619
Huoltotyötilaukset: 045 137 1619
Sähkötyötilaukset: 050 306 9565
Automaatioprojektit: 045 137 1619
info@ilvis.fi
Tietosuojaseloste

Seuraa meitä somessa:
   

 

Tee työtilaus tai jätä yhteydenottopyyntö!

Tehokkain tapa tilata meidät apuun, on tehdä työtilaus suoraan verkossa. Pääset tekemään sen klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa meille, jätä toki yhteydenottopyyntö.